Hoofdstraat 44 9244 CN Beetsterzwaag Postbus 44 9244 ZN Beetsterzwaag T: 0512 - 382660

Project Uitgelicht

  • Nieuwbouw

Openluchtmuseum It Damshûs te Nij Beets

2010 - 2013

Voor de Stichting It Damshûs heeft architectenbureau Kijlstra-Brouwer bna een ontwerp gemaakt voor een entreegebouw en terrein indeling. Daarnaast verzorgd het architectenbureau de directie/begeleiding van de werkzaamheden.

Het werk bestaat uit een nieuw te bouwen entreegebouw voor het Openluchtmuseum te Nij Beets. Het gebouw heeft een schuin ecologisch groendak op de noordkant, welke opgenomen wordt door het achterliggende landschap. Om dit te benadrukken is de grond opgehoogd naar het groendak toe. De turfwand begeleid de bezoekers vanaf het parkeerterrein naar het openluchtmuseum. Bij het gebouw is er extra parkeergelegenheid gecreëerd. Vanaf het entreegebouw kan via een loopbrug de openluchtmuseum worden bereikt. In het entreegebouw is een ontmoetingsruimte aanwezig met voldoende toiletgelegenheid en een buitenterras. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en er is een duidelijke routing vanaf parkeerterrein naar het Openluchtmuseum.

Werkzaamheden
Schetsontwerp, Omgevingsvergunning, Bestek, Tekeningen: vergunningstekeningen, bestektekeningen en werktekeningen, Bouwbegeleiding, Kostenbewaking, Directievoering.
Opdrachtgever
Stichting It Damshûs te Nij Beets, www.damshus.nl